ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ «ΕΝ ΜΕΡΗ» ΤΟ REWORK ΤΟΥ MALPHITE ΣΤΟ PBE

Μία μεγάλη αλλαγή στον Malphite είχε δει το φως του PBE πριν από ένα μήνα περίπου και αναμφίβολα τον έκανε πιο ενδιαφέρον. Αυτός ήταν και ο λόγος βασικά που αναγκάστηκε να γίνει revert καθώς ήταν αρκετά επικίνδυνη για τα Worlds. Με αυτό φυσικά εννοούμε ότι ήταν ικανή να αλλάξει το meta του top lane, κάτι που η Riot είχε πει πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει.


Ο Malphite ανεξάρτητα από το τι λέει η Riot βρίσκεται σε μία εξαιρετική θέση. Καλό play rate, καλό winrate (50-56% ανάλογα με την εμπειρία στον Champion). Εξαιρετικός στα team fights και στο lane και ένα από τα πιο αποτελεσματικά tanks του παιχνιδιού. Εδώ χωράει πολύ συζήτηση για το tank meta αλλά δεν είναι της παρούσης και θα σας πω αμέσως γιατί ανέφερα τα παραπάνω.
Ο Malphite δέχεται ένα flat buff! 

Ναι, δεν είναι όλο το rework που θυμόμασταν αλλά παραμένει σημαντική αλλαγή. Τριπλάσιο armor όταν το Shield είναι ενεργό… Τι σημαίνει; Μεγαλύτερη αντοχή στο poke και πιο tanky engagements. Οι λάτρεις του Champion σίγουρα θα χαρούν, αλλά οι υπόλοιποι και ειδικά όσοι είναι ενάντια στο tank meta που είχε αρχίσει να κάνει λίγα βήματα πίσω, δεν νομίζω.
Η παραπάνω αλλαγή είναι μόνο η αρχή και είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλα μέρη του rework στο PBE πάρα πολύ σύντομα. Τα λέμε συνέχεια. Είναι νωρίς και μπορεί να διαφέρει από αυτό που θα δούμε στους live servers στο patch 7.19.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.